Politica

PSD: Sloganul USR „Fără penali în funcții publice” devine astfel cea mai mare minciună politică și cel mai dezgustător act de trădare a electoratului

Partidul Social Democrat reacționează după ce DNA a cerut ridicarea imunității, atât pentru fostul premier Florin Cîțu, cât și pentru foștii miniștrii ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. PSD spune că prin aceste acuzații, sloganul „Fără penali în funcţii publice” devine astfel cea mai mare minciună politică.

PSD acuză USR-ul lui Drulă de lipsa de reacție a partidului față de acuzațiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la adresa lui Vlad Voiculescu, membru USR, dar și la adresa Ioanei Mihăilă, membru al partidului REPER, fostul PLUS, condus de Dacian Cioloș și susținută de USR în fruntea ministerului, la acel moment.

În acest context, PSD îi acuză pe USR-iști de faptul că aceștia nu au convocat până în prezent forurile statutare ale partidului pentru a îi exclude pe cei doi.

„În loc să convoace de urgenţă forurile statutare ale partidului pentru a-i exclude pe USR-iştii penali, aşa cum cereau altor partide în situaţii similare, preşedintele USR calcă în picioare independenţa justiţiei cu atacuri politice directe la adresa procurorului de caz şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este un act grosolan de subminare a statului de drept şi a instituţiilor din justiţie şi e cu atât mai grav cu cât cei anchetaţi sunt acuzaţi că au produs cel mai mare prejudiciu înregistrat vreodată într-un dosar de corupţie din România”, precizează PSD, într-un comunicatul de presă transmis vineri.